Карантин в Україні може закінчитися в травні

14:35, 24.03.2020
Карантин в Україні може закінчитися в травні

В Україні із 12 березня до 3 квітня щонайменше запроваджено карантин, під час якого не працюють дитячі садки і школи. Школярі переведені на "дистанційне навчання".

У випадку дотримання карантину та ліквідації коронавірусу, Україна вийде з карантину вже у травні.

 

Про це заявила заступник голови офісу президента Юлія Ковалів  в ефірі одного з телеканалів, інформує “Еспресо” .

 

Ковалів вважає, що чим менше людей захворіють, тим швидше економіка повернеться до звичного темпу.

 

“Перший і найголовніший рецепт виходу з кризи – це максимальне дотримання карантину. Що менше людей захворіють, то швидше економіка повернеться до нормального життя. Ми бачимо, що економіка Китаю швидко почала відновлюватися. Те ж саме ми повинні пережити у себе. Ми повинні максимально залишатися вдома і дотримуватися тих правил, які встановлені щодо обмеження для того, щоб уже в травні всім нормально вийти з цієї ситуації і знову ж повернутися на роботу”, – сказала Ковалів.

 

Як повідомляла УМ, в Україні із 12 березня до 3 квітня щонайменше запроваджено карантин, під час якого не працюють дитячі садки і школи. Школярі переведені на "дистанційне навчання". 19 березня заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що карантин буде продовжений, якщо кількість випадків інфікування коронавірусною інфекцією збільшиться.