Коронавірус в Україні: захворіли 84 людини

11:16, 24.03.2020
Коронавірус в Україні: захворіли 84 людини

Протягом останньої доби зафіксували 11 випадків захворювання: 10 у Київській області, 1 у Тернопільській.

Станом на 10.00 24 березня в Україні підтвердили 84 випадки захворювання на COVID-19, за добу лабораторно підтвердили 11 нових випадків захворювання, яке спричинив коронавірус.

 

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України.

 

 "За результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії Центру та обласних лабораторних центрів загалом підтверджено 84 випадки COVID-19", - зазначають в ЦГЗ.

 

У ЦГЗ повідомили, що протягом останньої доби зафіксували 11 випадків захворювання: 10 у Київській області, 1 у Тернопільській. 

 

Загалом наразі виявлено випадки: Дніпропетровська область — 2; Донецька область — 1; Житомирська область — 2 (1 летальний); Івано-Франківська область — 5 (1 летальний); Київ — 29; Київська область — 15, з них 10 протягом доби; Львівська область — 2; Тернопільська область — 2, з яких 1 протягом останньої доби; Чернівецька область — 25 (1 летальний); Черкаська — 1.

 

Лабораторія ЦГЗ дослідила більше 860 зразків. Лабораторії досліджують не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а й контактних осіб.

 

Остаточні та достовірні дані щодо підтверджених випадків COVID-19 тепер оприлюднюватимуть щоранку о 10:00 на єдиних офіційних джерелах - МОЗ України та Центр громадського здоров’я України. 

 

МОЗ повідомляє, що офіційні дані щодо підтверджених випадків COVID-19 надходять до Центру громадського здоров’я України щодня по завершенню досліджень усіх обласних лабораторних центрів та вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ. Центр збирає, аналізує та верифікує отримані дані на наявность будь-яких неточностей.

 

"Про всі підтверджені випадки в Україні звітує Міністерство охорони здоров’я та Центр громадського здоров’я України на офіційних інтернет-ресурсах. Повідомлення про результати діагностування з будь-яких інших джерел, зокрема і від представників органів місцевого самоврядування тощо, можуть бути підтверджені лише у порядку, описаному вище",- зазначається в повідомленні.

 

Наголошується, що до моменту надходження офіційного повідомлення такі дані не можуть бути верифіковані МОЗ України та ЦГЗ.