У Гвінейській затоці пірати викрали українських моряків

19:03, 23.03.2020
У Гвінейській затоці пірати викрали українських моряків

Вантажне судно MSC TALIA F йшло під прапором Португалії вздовж західного узбережжя Африки.

Пірати напали на вантажне судно MSC TALIA F, яке йшло під прапором Португалії та захопили сімох членів екіпажу у Гвінейській затоці в понеділок вранці. Всі моряки є уродженцями України, попередньо відомо, що полонені — мешканці Одеси.

 

Про це повідомляє одеське видання «Думська».

 

Відомо, що напад стався на половині шляху з Ломе (Того) в Лібревіль (Габон). На борту судна було 17 осіб, переважно це українці. Наразі доля громадян України залишається невідомою, а після інциденту судно продовжило рейс.

 

Зазначається, що контейнеровоз MSC TALIA F побудований в 2005 році. Його водотоннажність становить близько 12 тис. т, довжина 139 м, а ширина 23 м.

 

Нагадаємо, українські моряки почали загадково зникати із суден у відкритому морі. У лютому сталося три аналогічні випадки. Сім’ї зниклих українців не мають інформації про те, що з ними сталося та де перебувають їхні рідні.

 

Правозахисники заявляють, що найчастіше моряки зникають внаслідок конфлікту між членами екіпажу на борту або нещасного випадку, коли людина потрапляє за борт. Пошуки таких людей проводять формально, бо судновласнику невигідно повідомляти про такі події на судні.