В Україні можуть обмежити виробництво продуктів харчування

09:40, 23.03.2020
В Україні можуть обмежити виробництво продуктів харчування

З причини того, що курятина має противірусні властивості - попит на неї зараз підвищений.

У Києві з понеділка введені обмеження на пересування: громадським транспортом зможуть користуватися тільки працівники критичної інфраструктури. Однак посилення торкнеться, ймовірно, не тільки столиці.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у себе в Facebook описав які заходи, на його погляд, потрібно зробити для протидії коронавірусу.

 

"Підприємства критичної промислової інфраструктури - інші повинні бути закриті і люди повинні бути вдома на карантині. Не звільнені, не відправлені за свій рахунок - на карантині!!!! - про збитки і компенсації подумаємо і вирішимо пізніше, коли виживемо!", - написав Аваков.

 

При цьому, під обмеження можуть потрапити і виробники продуктів харчування.

 

Незважаючи на значне збільшення споживчого попиту, що недавно підтвердили виробники молочки, уряд розглядає варіант "фільтрації" виробництв.

 

"Наш Яготинський завод в ці дні працює як звір. Виробляючи 310-320 тонн продукції замість звичайних 270. Заявки торгівлі забезпечуємо повністю", - написав у Facebook Олександр Деркач.

 

На повну потужність працює і найбільший виробник курятини "Наша Ряба", компанія МХП. З причини того, що курятина має противірусні властивості - попит на неї зараз підвищений.

 

Проте в уряді обговорюється думка про те, що така кількість виробників продуктів харчування країні зараз не потрібна і частину з них можна закрити.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський не виключає запровадження НС по всій Україні