Обмеження через коронавірус можуть тривати протягом року - радники уряду Британії

22:18, 20.03.2020
Обмеження через коронавірус можуть тривати протягом року - радники уряду Британії

Заява попереджає, що політика соціальної ізоляції може тривати набагато довше, ніж 12 тижнів - а саме до 12 місяців, пише видання.

Велика Британія може зіткнутися з роком заходів по ізоляції на тлі спалаху коронавірусу.

 

Про це повідомляє The Independent з посиланням на звіт наукових радників уряду.

 

Так, згідно з документами, вчені погодилися в понеділок, що єдина реальна перспектива боротьби з вірусом і запобігання перевантаженості відділень інтенсивної терапії - почати політику суворих правил соціального дистанціювання.

 

Напередодні прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що Велика Британія може "переламати ситуацію" протягом 12 тижнів і відправити вірус "пакувати речі".

 

Але відповідно до консенсусної заяви, узгодженої Наукової групою з моделювання пандемічного грипу, обмеження триватимуть набагато довше. Заява попереджає, що політика соціальної ізоляції може тривати набагато довше, ніж 12 тижнів - а саме до 12 місяців, пише видання.

 

Група була скликана Міністерством охорони здоров'я і соціального забезпечення для консультування з питань реагування Великої Британії на пандемію на основі моделювання інфекційних захворювань і епідеміології.

 

Документ відображає рекомендації для уряду, а не рішення міністрів.

 

Як повідомляла УМ, Як повідомляла УМ, у світі оголошена пандемія від нового коронавірусу, що проявився у Китаї наприкінці 2019 року та отримав назву SARS-CoV-2.

 

В Україні запровадили карантин із 12 березня до  3 квітня щонайменше. Міста стали закривати всі заклади, крім маркетів і аптек. Кордон для іноземців закрито, міжміське автобусне й залізничне сполучення з 18 березня призупинено.

 

Наразі в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, 3 з них – летальні.