ВАКС відмовив у стягненні з Альперіна 70 млн грн в дохід держави

19:36, 18.03.2020
ВАКС відмовив у стягненні з Альперіна 70 млн грн в дохід держави

Слідство вважає Альперіна керівником злочинної організації, що вчиняла злочини, пов’язані з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.

Вищий антикорупційний суд відмовив в клопотанні про стягнення 70 млн грн з одеського "хрещеного батька контрабанди" Вадима Альперіна, підозрюваного у справі про схеми на митниці.

 

Про це йдеться в рішенні суду.

 

Так, Антикорупційний суд ухвалив відмовити у задоволенні клопотання прокурора про стягнення з Альперіна 70 млн грн застави в дохід держави.

 

Також ВАКС відмовив у призначенні більшої застави через порушення умов запобіжного заходу – нездачу паспорта громадянина Ізраїлю.

 

Як повідомляла УМ, детективи НАБУ затримали Альперіна 27 листопада у САП, куди він прийшов добровільно на допит. Згодом йому повідомили про підозру у порушенні ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту бізнесменові Вадиму Альперіну і призначив Альперіну заставу у розмірі 70 млн гривень. Сплативши  її, він вийшов з СІЗО.

 

Вищий антикорупційний суд заарештував майно одеського бізнесмена Вадима Альперіна.

 

Слідство вважає його керівником злочинної організації, що вчиняла злочини, пов’язані з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.

 

У цій справі фігурують ще десять осіб, які нещодавно були затримані і повідомлені про підозру. Серед них — семеро працівників митниці.