Призов в армію призупинили на час карантину

17:24, 18.03.2020
Призов в армію призупинили на час карантину

У Генштабі ЗСУ дали рекомендації з протидії поширенню коронавірусу серед військових

В Україні призупинили весняний призов на службу в Збройних силах на час дії пов’язаних із коронавірусом обмежувальних заходів.

 

Про цепише пресслужба Сухопутних військ ЗС України

 

"За розпорядженням Командувача Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-лейтенанта Олександра Сирського військовими комісаріатами і територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки на час дії карантину призупинено заходи призову громадян на строкову військову службу, пов’язані з викликом призовників до призовних дільниць та обласних збірних пунктів, – до окремого розпорядження".

 

Натомість військові комісаріати і територіальні центри комплектування та соціальної підтримки будуть продовжувати роботу з військово-обліковими документами та організовувати протиепідемічні заходи.

 

Водночас, Генеральний штаб ЗС України надав рекомендації всім командувачам видів, родів військ (сил), керівникам структурних підрозділів Генштабу та органам військового управління щодо обмежувальних заходів з метою протидії коронавірусу.

 

“Збройні сили України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, та збереження здоров’я військовослужбовців (…) проводять заходи, що обмежують можливість поширення коронавірусу серед військовослужбовців та працівників ЗС України”, – йдеться в повідомленні  пресслужби Генштабу ЗСУ.

 

 

Зокрема, Генштаб рекомендував заборонити службові відрядження посадових осіб до органів військового управління та відряджень за кордон; дозволити державним службовцям (за окремим рішенням) виконувати службові обов’язки за місцем проживання з дотриманням вимог чинного законодавства України щодо збереження державної таємниці та недопущення витоку службової інформації.

 

Крім того, доручили забезпечити дотримання санітарно-гігієнічних вимог у службових приміщеннях, здійснювати постійне їхнє провітрювання та моніторинг стану здоров’я підлеглого особового складу; обмежити проведення службових нарад та заходів колективної підготовки; організувати та забезпечити безумовне виконання Плану заходів щодо недопущення занесення і поширення у військових частинах Збройних сил України випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої COVID2019.

 

У пресслужбі запевнили, що усім Збройним силам України доведені рекомендації, які стосуються застосування гігієнічних правил, обмеження або призупинення участі у навчальних та масових заходах, обмеження або повністю призупинення поїздок до районів підвищеного ризику захворювання, проведення інформаційних заходів у сфері профілактики.

 

Командування Медичних сил наразі адаптується до нових викликів та постійно відстежує ситуацію в ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, у ЗСУ на час карантину дозволили шикування лише на рівні роти

 

Станом на вечір 17 березня в Україні зафіксовано вже 14 випадків зараження коронавірусом SARS-CoV-2. З-поміж них — два летальних випадки.