З Єгипту повернули 1,5 тисячі українців

12:07, 17.03.2020
З Єгипту повернули 1,5 тисячі українців

Виділеними органи місцевої влади автобусами забезпечено доставку в Україну майже 3,4 тисячі українців.

Авіакомпанія SkyUp Airlines почала вивозити з Єгипту українських туристів, яким скасували рейси через закриття авіасполучення.

 

Про це  на своїй сторінці у Facebook глава МЗС України Дмитро Кулеба.

 

“Єгипет – SkyUp Airlines почав вивозити наших людей з Шарму, за що компанії подяка. Зранку вже 5 літаків на Бориспіль, 1 – на Львів (фото). Консул допомагає. Спільно з Владиславом Криклієм працюємо з туроператорами та авіакомпаніями, щоб допомогти нашим громадянам”, – написав Кулеба.

 

Він також повідомив, що на Шрі-Ланці застрягли 105 громадян України, посольство займається питанням їх евакуації.

 

"Шрі-Ланка - 105 громадян застрягли. Але їх буде явно більше. Дізнаємося про нових наших співвітчизників там. Займаємося ними. Посольство доповідає мені про вжиті кроки. Єгипет - SkyUp Airlines почав вивозити наших людей з Шарму, за що компанії подяка. Зранку вже 5 літаків на Бориспіль, 1 - на Львів. Консул допомагає. Спільно з Владиславом Криклієм (міністр інфраструктури - ред.) працюємо з туроператорами та авіакомпаніями, щоб допомогти нашим громадянам. Польща - вирішуємо з головами деяких обласних держадміністрації питання виділення додаткових автобусів для пунктів пропуску на кордоні. Завдяки домовленостям наших прикордонників (подяка Сергію Дейнеко та його колегам) з польськими наші автобуси заїжджають в Польщу, збирають наших людей і перевозять їх на територію України. Консули допомагають, в окремих випадках працюють прямо на кордоні", - написав Кулеба.

 

Щодо евакуації українців з Польщі, вирішується питання виділення додаткових автобусів для пунктів пропуску на кордоні.

 

“Завдяки домовленостям наших прикордонників (подяка Сергію Дейнеко та його колегам) з польськими наші автобуси заїжджають в Польщу, збирають наших людей і перевозять їх на територію України. Консули допомагають, в окремих випадках працюють прямо на кордоні”, – написав Кулеба.

 

Він також додав, що Україна по всьому світу шукає тести на коронавірус та апарати вентиляції легенів.

 

За даними ДЛСУ, з 00:00 16 березня по 06:00 17 березня виділеними органи місцевої влади автобусами забезпечено доставку в Україну майже 3,4 тисячі українців. Переміщення громадян здійснювалося через пункти пропуску:

 

"Ягодин-авто" (з польської сторони - "Дорохуськ") – 890 українців, "Рава-Руська" ("Гребенне") – 1550 осіб, "Краківець" ("Корчова") – 950 осіб.

 

Як повідомляє ресурс МЗС України "Коронавірус у світі", 1,5 тисячі громадян України повернулися з Шарм-ель-Шейха. До Борисполя прибуло вже 6 рейсів, які повернули 1146 українських громадян. Також 2 літаки прибули до Львова, один-до Харкова.

 

У МЗС відзначили зусилля посольств і консульств України у процесі повернення громадян.