Трампа перевірять на коронавірус

10:22, 14.03.2020
Трампа перевірять на коронавірус

Дональд Трамп не відмовився від рукотискань попри пандемію коронавірусу.

Президента США Дональд Трамп перевірять на коронавірус, оскільки у двох осіб, з якими він контактував, виявили Covid-19.

 

Про це повідомляють американські ЗМІ в суботу.

 

Першою людиною, в якої виявили коронавірус та яка мала зустріч з Трампом, став бразильський чиновник. Із очільником Білого дому вони зустрічались у резиденції останнього у Флориді.

 

У п’ятницю ж з’явилась інформація, що ще в однієї особи, яка контактувала з президентом США, підтвердили нове захворювання. Про це розповів республіканський чиновник на умовах анонімності.

 

Зазначається, що із Трампом він мав зустріч у резиденції Мар-а-Лаго.

 

Сам же лідер американців заявив, що його скоріш за все тестуватимуть на Covid-19. Раніше ж Трамп говорив, що не боїться вірусу та відкидав можливість ізоляції.

 

Незважаючи на застереження, президент США продовжував обмінюватись рукостисканнями.

 

За останніми даними, у США зареєстрували 1992 випадки зараження. Від ускладнень, спричинених коронавірусом, померли 37 людей.

 

Відтак, президент США Дональд Трамп оголосив про запровадження загальнонаціонального надзвичайного стану через пандемію коронавірусу.

 

Влада США виділить $50 млрд з федерального бюджету для боротьби з коронавірусом. Гроші розподілять між штатами та населеними пунктами країни.

 

Новий коронавірус проявився у Китаї наприкінці 2019 року, він отримав назву SARS-CoV-2, а хвороба, яку він породжує, – COVID-19. У світі на COVID-19 станом на 13 березня захворіли понад 128 тисяч людей, дві третини з них – у Китаї, де пік епідемії вже минув.

 

11 березня ВООЗ оголосила пандемію (всесвітню епідемію) у зв'язку з новим коронавірусом.

 

В Україні зареєстрували 3 випадки зараження новим захворюванням. Одна хвора на Covid-19 померла.