Євген Черних із Херсонщини загинув внаслідок обстрілу під Опитним

11:29, 10.03.2020
Євген Черних із Херсонщини загинув внаслідок обстрілу під Опитним

8 березня під ракетним обстрілом у районі селища Опитне під Донецьком загинув боєць 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені кошового отамана Костя Гордієнка Євген Черних.

 

Про це повідомила пресофіцер 57 омпбр Лідія Василенко, передає "Новинарня".

 

“Це справді так. Євген Черних загинув від обстрілу ПТУРом під Опитним. Є така інформація”, – сказала представниця бригади.

 

Євген Сергійович Черних народився 1991 року в селищі Райське (Новокаховська міськрада) на Херсонщині.

 

За даними пресцентру штабу Об’єднаних сил, 8 березня російські окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу вантажівку одного з підрозділів Об’єднаних сил, яка рухалася до позицій українських військовослужбовців у районі селища Опитне (між Пісками та Авдіївкою, на захід від передмістя Донецька). Внаслідок влучання ПТКР один військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення та один – бойове ураження.

 

 “Загибель побратима – це єдине, до чого ми ніколи не звикнемо. Про це боляче говорити… Боляче писати…8 березня в районі проведення операції Об’єднаних сил під час виконання бойового завдання в результаті обстрілу позицій ЗСУ збройними формуваннями РФ загинув 29-річний солдат Євген Черних. Висловлюємо співчуття рідним та друзям Євгена. Він навіки залишився в наших серцях”, – ідеться в дописі на ФБ-сторінці бригади.

 

Як повідомляла УМ, в попередні десять днів ворог двічі вчиняв обстріли з ПТРК: у районі Нижньотеплого на Луганщині від влучання у вантажівку один воїн загинув, четверо – поранені та біля КПВВ “Мар’їнка” два воїни були поранені.

 

Євген Черних – четверта (за іншими даними – п’ята) бойова втрата ЗСУ з початку березня 2020 року.

 

40-річний командир взводу механізованого батальйону 93 омбр Дмитро Фірсов “Фірс” загинув унаслідок підриву БМП під час виконання бойового завдання поблизу села Кримське (Новоайдарський район Луганської області), ще троє військових зазнали мінно-вибухових травм.

 

 

На початку березня на Луганщині загинуло двоє захисників України: 1 березня від ракетного обстрілу поблизу села Нижньотепле Станично-Луганського району загинув сержант 46 одшбр Сергій Руських, а вже 3 березня від обстрілу на Луганському напрямку загинув старший сержант 58 омпбр імені гетьмана Виговського Володимир Черненко.