Ринок акцій Росії обвалився після зниження нафтових котирувань

10:58, 10.03.2020
Ринок акцій Росії обвалився після зниження нафтових котирувань

Російський ринок акцій при відкритті торгів впав після обвалу нафтових котирувань до річних мінімумів.

 

Про це повідомляє ТАСС.

 

"Індекс РТС на відкритті торгів Мосбіржі обвалився на 16% - нижче 1060 пунктів, мінімум з січня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

 

Також на Московській біржі просів рубль по відношенню до американського долара та євро. Долар зріс на 5,8%, перевищивши позначку у 72 рублі - вперше з березня 2016 року.

 

Курс євро на Московській фондовій біржі зріс на 5,8%, перевищивши 82 рублі вперше з лютого 2016 року.

 

Зазначимо, що  9 березня світові біржі пережили найгірший день із 2008 року, пише Радіо Свобода.

 

На Нью-Йоркській біржі торги в понеділок відкрилися падінням котирувань більш як на 7%. Це сталося після обвалу цін на нафту і різкого падіння котирувань на біржах у Європі і Азії. Відповідно до правил торгів, їх призупиняли на 15 хвилин.

 

"Необхідна пауза, щоб оговтатися і по-новому поглянути на ситуацію", – сказала глава біржі Стейсі Каннінґем.

 

Попри паузу, до кінця сесії падіння склало майже 8%. Це понад 2000 пунктів за індексом Dow Jones, який фінішував на рівні 23851 пункт.

 

Котирування на біржі в Токіо впали на 5%, у Сіднеї – більш ніж на 7%. Європейські біржі втратили від 5,5% (швейцарський індекс SMI) до майже 8% (німецький DAX). Особливо страждають котирування акцій сировинних компаній.

 

Як повідомляла УМ, ціни на нафту 9 березня впали на понад 30%. Пізніше падіння було частково відігране на 7%, але виявилося найбільшим з часів війни в Перській затоці в 1991 році.

 

 На тлі падіння цін на нафту у Росії обвалився курс рубля.