Під Талаківкою бойовики атакували машину військових медиків - фото

15:43, 09.03.2020
Під Талаківкою бойовики атакували машину військових медиків - фото

Російські окупанти атакували військово-медичний автомобіль одного з підрозділів операції Об’єднаних сил поблизу Талаківки у понеділок.

 

Про це повідомляє командування Операції об'єднаних сил.

 

"Противник здійснив підступний обстріл за допомогою безпілотних літальних апаратів, з яких скинув два заряди ВОГ (осколкові гранати - ред.) на дах санітарного автомобіля, на якому було чітко видно маркування емблеми Червоного хреста", - йдеться у повідомленні.

 

 

Командування ООС зазначає, що "такі злочинні дії вчергове демонструють зухвале нехтування збройними формуваннями РФ усіма правилами міжнародного гуманітарного права щодо ведення бойових дій". 

 

 

Жертв та постраждалих внаслідок обстрілу немає.

 

Як повідомляла «УМ», 6 березня поблизу Кримського на Луганщині внаслідок підриву БМП на невідомому вибуховому пристрої загинув кіборг Дмитро Фірсов. Ще троє військових отримали мінно-вибухові травми та були евакуйовані до шпиталю.

 

На початку березня на Луганщині загинуло двоє захисників України: 1 березня від ракетного обстрілу поблизу села Нижньотепле Станично-Луганського району загинув сержант 46 одшбр Сергій Руських, а вже 3 березня від обстрілу на Луганському напрямку загинув старший сержант 58 омпбр імені гетьмана Виговського Володимир Черненко.