У Бішкеку затримали учасниць маршу за права жінок

09:29, 09.03.2020
У Бішкеку затримали учасниць маршу за права жінок

Затриманих учасниць маршу жінок доставили до відділку поліції у Бішкеку.

Невідомі напали на учасників маршу за права жінок, присвяченого Міжнародному жіночому дню у столиці Киргизстану Бішкеку. Після цього силовики затримали організаторів й учасників маршу – кілька десятків людей.

 

Про це повідомляє Радіо Азаттик.

 

Відомо, що невідомі в масках били жінок, виривали у них транспаранти і розкидали їх. Після прибуття міліції нападники втекли.

 

Затриманих учасників маршу, а також журналістів відвезли на автобусах у відділку міліції. Причину затримання не пояснили.

 

У Міжнародний жіночий день 8 березня у багатьох країнах світу проходять масові акції, присвячені боротьбі за права жінок і гендерну рівність.

 

У Киргизстані щороку стаються тисячі випадків викрадення жінок з метою примусу їх до шлюбу, хоча така практика передбачає кримінальне покарання від 2013 року. За словами правозахисників, поширеність викрадень веде до зґвалтувань, домашнього насильства й інших травм для жінок.

 

За оцінкою Програми розвитку ООН, у 2019 році близько 14% жінок у Киргизстані віком до 24 років одружувалися, зазнаючи певної форми тиску.