Під Зайцевим обстріляли позиції ЗСУ з мінометів

14:10, 07.03.2020
Під Зайцевим обстріляли позиції ЗСУ з мінометів

Оборонці Зайцевого зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм.

Російсько-окупаційні війська обстріляли з мінометів, застосування яких заборонено Мінськими угодами, позиції Об'єднаних сил поблизу Зайцевого.

 

Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк на брифінгу в суботу.

 

«Наші оборонці населеного пункту Зайцеве зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм. Також окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецького озброєння», - зазначив полковник Гуцуляк.

 

За його словами, українські військові дали адекватну відповідь черговими вогневими засобами, не порушуючи Мінських угод.

 

Бойових втрат унаслідок ворожого обстрілу немає, поінформував речник Міноборони.

 

Як повідомляла «УМ», 6 березня унаслідок підриву БМП в районі Бахмутської траси під селищем Кримське на Луганщині загинув досвідчений кіборг, 40-річний донеччанин Дмитро Фірсов із позивним «Фірс».

 

На початку березня на Луганщині загинуло двоє захисників України: 1 березня від ракетного обстрілу поблизу села Нижньотепле Станично-Луганського району загинув сержант 46 одшбр Сергій Руських, а вже 3 березня від обстрілу на Луганському напрямку загинув старший сержант 58 омпбр імені гетьмана Виговського Володимир Черненко.

 

За 6 років війни на східному фронті загинули 13 жінок, які стали до лав захисників та патріотів України.