СБУ попередила вивезення деревини до ЄС на 200 тисяч доларів

18:00, 02.03.2020
СБУ попередила вивезення деревини до ЄС на 200 тисяч доларів

Служба безпеки України блокувала незаконне вивезення до однієї з європейських країн оптової партії лісосировини з Черкаської області.

 

Як повідомили «УМ» у черкаському обласному управлінні СБУ, за попередньою версією слідства, представники столичної комерційної структури організували механізм контрабандного переправлення за кордон цінних порід деревини для продажу.

 

Лісопродукцію у вигляді пиломатеріалів вони закуповували у лісгоспах на території Черкащини.

 

Для нелегального вивезення товару до ЄС комерсанти вносили недостовірні відомості щодо кваліфікації сировини. Правоохоронці затримали вантажівку з партією контрабандної лісопродукції під час спроби перетину митного кордону «Київ-Столичний».

 

У ході огляду транспортного засобу виявлено 22 кубометри забороненої до експорту деревини акації на суму майже 200 тисяч доларів США.

 

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 201-1 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру. Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної оборудки.

 


Операція з викриття та блокування контрабанди проводилась Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України і управлінням СБУ в Черкаській області під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.