Окупанти накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ під Оріховим і Красногорівкою

14:07, 02.03.2020
Окупанти накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ під Оріховим і Красногорівкою

Російсько-окупаційні війська від початку доби обстріляли позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Оріхове, Красногорівка та Мар'їнка.

 

Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Максим Праута.

 

“З 9-ї години ранку окупанти за 35 хвилин випустили п'ять мін 120-го калібру та вели вогонь зі станкового протитанкового гранатомета по опорних пунктах наших військ біля населеного пункту Оріхове, що на Луганському напрямку. Три міни такого ж калібру розірвалися після 7-ї ранку на позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Красногорівки, що на Донецькому напрямку”, - повідомив речник.


Ще один обстріл, за словами Праути, зафіксовано на підступах до населеного пункту Мар’їнка, захисників якого противник обстріляв зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

 

"Внаслідок розриву міни поблизу будинку вибуховою хвилею вибито віконне скло, осколками якого було поранено одного мешканця. Постраждалій жінці оперативно надали медичну допомогу",- сказав речник.

 

Командування ООС заявляє, що "такі зухвалі дії російських окупантів зайвий раз свідчать про їхню зацікавленість у подальшій ескалації конфлікту на сході України".

 

Підрозділи ООС для подолання вогню противника та припинення збройних провокацій "використовували наявні вогневі засоби та дали по російським окупантам адекватну відповідь, наносячи ефективне вогневе ураження".

 

Втрати противника уточнюються.

 

Командування операції Об’єднаних сил наголошує, що "жоден акт агресії і в подальшому не залишиться без належної відповіді".