В Ідлібі розпочато військову операцію Туреччини «Весняний щит»

16:49, 01.03.2020
В Ідлібі розпочато військову операцію Туреччини «Весняний щит»

Турецькі військові жорстко відповіли на агресію Асада.

Турецькі військові почали нову операцію «Весняний щит» в Ідлібі у неділю. Військова операція стала відповіддю Анкари на авіаудари режиму Асада у Сирії.

 

Про це повідомляє Daily Sabah у неділю.

 

«Турецькі військові почали операцію «Весняний щит» в Ідлібі у відповідь на жорстоку атаку режиму Асада 27 лютого», - йдеться в повідомленні.

 

Турецький міністр оборони Хулусі Акар зазначив, що єдиною метою операції є самооборона від солдатів режиму Асада і підрозділів, які атакують турецькі війська в цьому районі.

 

«Близько 2200 військовослужбовців сирійського режиму, безпілотник, вісім вертольотів, 103 танки, десятки гаубиць, три системи ППО були знешкоджені», - сказав Акар.

 

Операція була розпочата після того, як у провінціі Ідліб у ніч на 28 лютого сили режиму Асада за підтримки Росії нанесли авіаудари, в результаті яких були убити 34 турецьких солдата і поранені десятки інших.

 

Як відомо, турецькі солдати працюють над захистом місцевого населення в рамках угоди з Росією, підписаної у вересні 2018 року. Угода забороняє акти агресії в зоні деескалації, розташованої навколо Ідлібу.