Туреччина завдала удару по заводам з виробництва хімічної зброї в Сирії

16:16, 29.02.2020
Туреччина завдала удару по заводам з виробництва хімічної зброї в Сирії

Збройні сили Туреччини завдали ударів по сирійським заводам з виробництва хімічної зброї.

 

Про це в суботу, 29 лютого, заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час зустрічі з депутатами правлячої партії.

 

Трансляцію його виступу вів телеканал NTV.

 

"Під час нанесення ударів були знищені авіаційні злітно-посадкові смуги, де знаходяться об'єкти з виробництва хімічної зброї. Станом на вчорашній вечір, сім складів з хімічними речовинами були підірвані. Ми б ніколи не хотіли, щоб все дійшло до такого розвитку подій, але якщо вони змусили нас піти на це, то вони будуть мати наслідки", - стверджував президент на зустрічі з депутатами в Стамбулі.

 

Напередодні Туреччина заявила про вбивство 56 сирійських військових.

 

Як повідомило Анадолу, крім того, знищено 8 танків, 4 БТР, 5 гаубиць і 2 ракетні установки противника".

 

Відомство також опублікувало відео знищення розташованого в 13 км від Алеппо "військового об'єкта з хімічною зброєю, транспортних засобів з готовими до пуску ракетними установками".

 

Також на відео зображені удари по місцях скупчення військових.

 

У НАТО розкритикували РФ і Сирію за "невибіркові авіаудари" в Ідлібі.  У Росії пояснили, чому турецькі військові потрапили під вогонь сирійських військ. Президент Туреччини Реджеп Ердоган після авіаударів провів термінову нараду з безпеки після загибелі військових в Сирії на тлі російсько-сирійського наступу в провінції Ідліб.

 

 

У Туреччині також заявили, що відкриють для сирійських біженців кордони в Євросоюз.