Президент Монголії ліг до лікарні після візиту до КНР

20:33, 28.02.2020
Президент Монголії ліг до лікарні після візиту до КНР

Президент Монголії Халтмаагійн Баттулга і глава КНР Сі Цзіньпін активно контактували.

Президент Монголії Халтмаагійн Баттулга ліг в лікарню на карантин одразу після повернення з Пекіну до Улан-Батора. У Китаї він мав зустріч із главою КНР Сі Цзіньпіном.

 

Про це повідомляють ЗМІ Монголії.

 

Одразу після прильоту з Пекіна, у президента Монголії і офіційних осіб, що супроводжували його в ході візиту, узятий тест на коронавірус в міжнародному аеропорту Чингісхана.

 

Зазначається, що пан Баттулга поміщений окремо в столичну клініку, а супроводжуючі його особи - голова МЗС, начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій, глава адміністрації президента і радник президента з питань зовнішньої політики, відправлені до спеціального реабілітаційного санаторія.

 

Усі високопосадовці відправлені в ізоляцію на 14 днів згідно з правилами і порядками комплексних заходів щодо запобігання проникнення коронавірусу в країну.

 

У Китаї президент Монголії провів один день.

 

Нагадаємо, що невідомим раніше коронавірусом COVID 2019 почали хворіти з грудня минулого року.  В останні дні коронавірус почав різко поширюватися в Європі, особливо в Італії.

 

Від ускладнень, спричинених китайським коронавірусом COVID-19, у всьому світі померли 2858 людей. Завершили лікування та були виписані із лікарень 36 645 осіби.