Грабіж вантажівки: в Умані затримали озброєних злодіїв

13:50, 28.02.2020
Грабіж вантажівки: в Умані затримали озброєних злодіїв

На уманській трасі затримали озброєних злодіїв, які на повному ходу грабували вантажівку

 

Уманські правоохоронці після погоні затримали злодіїв-екстремалів, які на повному ходу грабували на трасі вантажівку фармацевтичної корпорацiї.

 

Як повідомляють в черкаській обласній поліції, після надходження інформації про  крадіжки з автомобілів на трасах, які знаходяться в обслуговуванні поліції Уманського району, було організовано щоденне відпрацювання автодоріг та збільшено щільність нарядів поліції.

 

 

І вночі 27 лютого працівники поліції таки затримали групу осіб, які здійснювали крадіжку вантажу з фури, яка рухалася дорогою. До групи  входило три особи, дві дівчини та чоловік, який знаходився у розшуку за вчинення тяжкого злочину в іншій області.

 

 

Коли поліціянти наздогнали вантажівку, водій зупинився, а злочинець, який вискочив з фури почав тікати в поле. Втікача затримали. Не втекли від патрульних і водійка з пасажиркою Subaru Outback. Жінки також затримані.


Зловмисники використовували іномарку та діяли за чітко спланованою схемою. Одна з жінок керувала автомобілем та тримала дистанцію між фурою та легковиком. Чоловік під час руху проникав в причіп вантажівки та викидав товар на дорогу. Жінки їхали слідом та збирали крадене до свого автомобіля.


Під час огляду в їхньому авто поліцейські виявили 20 коробок з краденим товаром та обріз мисливської рушниці і набої до нього.
Речові докази та автомобіль зловмисників вилучено.


За вказаним фактом Уманським районним відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.


Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до аналогічних злочинів на території Черкаської області.