У Шостці затримали на хабарі директора заводу «Зірка»

16:36, 23.02.2020
У Шостці затримали на хабарі директора заводу «Зірка»

Директор заводу "Зірка" під час затримання. (Фото Військової прокуратури)

Директора підприємства «Шосткинський казенний завод Зірка», що входить до складу «Укроборонпрому», затримано на одержанні хабара за оренду приміщень заводу.

 

Про це повідомляє пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України в неділю.

 

Факт одержання неправомірної вигоди в розмірі 5 тисяч доларів США директором заводу було задокументовано оперативниками 21 лютого.

 

«Вказану суму посадовець одержав за укладення договору зберігання майна та у подальшому - укладення договору оренди нежитлового приміщення, яке знаходиться на території заводу, що входить до складу ДК «Укроборонпром». Хабарника затримано у порядку ст. 208 КПК України, неправомірну вигоду вилучено», - йдеться у повідомленні.

 

22 лютого затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Того ж дня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою.

 

Санкція ч. 3 ст. 368 ККУ передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

 

Викриття хабарника відбулось за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері нагляду за кримінальними провадженнями про військові злочини та у сфері оборонно-промислового комплексу, прокурорів військової прокуратури Сумського гарнізону Центрального регіону України та оперативного супроводу УСР в Сумській області НП, слідчими ГУ Національної поліції України.