Грузія і Велика Британія звинуватили ГРУ в масштабній кібератаці

16:58, 20.02.2020
Грузія і Велика Британія звинуватили ГРУ в масштабній кібератаці

Міністерство закордонних справ Грузії поклало на російську військову розвідку (Головне управління Генштабу, також відоме як ГРУ) відповідальність за масштабну кібератаку на грузинські сервери і веб-сайти у жовтні минулого року.

 

Як стверджується у заяві МЗС Грузії, метою кібератаки 28 жовтня 2019 року були сайти адміністрації президента Грузії, різних органів влади, комерційних компаній і ЗМІ.

 

«Метою кібератаки був підрив національної безпеки Грузії, нанесення шкоди населенню країни, внести розлад у діяльність державних структур і в суспільство», – мовиться у заяві.

 

У ній наголошується, що причетність ГРУ доведена в ході розслідування, під час якого була використана інформація іноземних партнерів Грузії.

 

Одним з цих партнерів була Велика Британія. За даними Національного центру кібербезпеки, ГРУ організувала кібератаки проти Грузії «з високим ступенем ймовірності».

 

У заяві глави МЗС Великої Британії Домініка Раабе кібератаки названі абсолютно неприйнятними. Там же мовиться, що Британія і її партнери продовжать викривати «небезпечну діяльність» ГРУ.

 

Як повідомляла УМ, раніше Велика Британія та Австралія звинуватили Росію у серії глобальних кібератак. Тоді Велика Британія заявила, що відповідатиме на такі дії російської розвідки: «Наше послання зрозуміле — разом із нашими союзниками ми будемо викривати і реагувати на спроби ГРУ підірвати міжнародну стабільність»