Генпрокурор Хорватії подав у відставку після зізнання у тому, що він є масоном

11:12, 20.02.2020
Генпрокурор Хорватії подав у відставку після зізнання у тому, що він є масоном

Дражен Єленич

Генеральний прокурор Хорватії Дражен Єленич подав у відставку через тиск після публічного зізнання, що він є масоном. Прем'єр-міністр Хорватії зазначив, що членство в масонській ложі не є забороненим, однак уряд все одно б звільнив Дражена Єленича, якби той самовільно не подав би у відставку з посади генпрокурора.

 

Про це повідомляє DW.

 

"Членство в легальному об'єднанні жодним чином не впливало на мою роботу, але останні інсинуації в публічному просторі, пов'язані з моїм членством, зробили мою подальшу роботу в нинішній ролі неможливою", - заявив Єленич.

 

Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович своєю чергою зауважив, що уряд все одно б звільнив Єленича, якби той сам не подав у відставку.

 

"Тут немає нічого незаконного. Однак це створило незвичні обставини, які роблять його перебування (на посаді генпрокурора. - ред.) складним", - наголосив прем'єр.

 

Дражен Єленич обійняв посаду генерального прокурора у 2018 році. Цього тижня він розповів у інтерв'ю, що став масоном після запрошення друга, і для нього це було визнанням його професійних якостей.

 

Після зізнання деякі з членів правлячої партії заявили, що Єленич мав повідомити про своє членство в масонській ложі до того, як обійняти посаду генпрокурора.