На Львівщині заблокували лікарню і звозять шини через можливе прибуття евакуйованих із Уханя

16:44, 19.02.2020
На Львівщині заблокували лікарню і звозять шини через можливе прибуття евакуйованих із Уханя

19 лютого у Винниках люди перекрили під’їзд до госпіталю. Близько 14:00 до брами шпиталю почали звозити автомобільні шини

 

Про це повідомляє ZAXID.NET.

 

Паніка почалася у середу зранку, коли з госпіталю почали евакуйовувати пацієнтів.

 

 

"Якщо ми відпустимо всіх хворих, хто нас захистить? Хворих нема, пустий госпіталь - завозьте, кого хочете. Ми будемо стояти до кінця. В нас іншого виходу немає. Бо ми залишимося без роботи. Ніхто нічого не пояснює, сказали евакуація", - зазначила працівниця госпіталю.

 

Пізніше у Львівській ОДА повідомили, що на базі госпіталю ветеранів війн та репресованих у Винниках відбулися навчання медиків щодо готовності лікарень до госпіталізації хворих з китайським коронавірусом COVID-19. Цю інформацію підтвердило й керівництво госпіталю.

 

"Це відбувались симуляційні навчання. Близько восьмої ранку в ЛОДА рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС було прийнято рішення провести у нас симуляційні навчання щодо ймовірного переведення пацієнтів із госпіталю в інші лікувальні установи", - пояснили в обладміністрації.

 

"Для того, щоби забезпечити місця для пацієнтів, які би, можливо, могли постраждати, якщо літак сів би у Львові і щось би трапилось надзвичайне, то люди, які би знаходились на борту, то цей госпіталь наш міг би прийняти тих пацієнтів, які отримали травми, для проведення рентгенів, операцій", – зазначив гендиректор госпіталю Максим Прикупенко.

 

За його словами, інформація про проведення таких навчань надійшла лише вранці середи, 19 лютого.

 

"Пацієнти, які мали бути виписані, були виписані додому. Всіх решта пацієнтів при потребі переводили в інші лікувальні установи області та міста", - зазначив Максим Прикупенко.

 

"Я маю інформацію, що до нас на карантин пацієнтів з літака не привезуть. Заклад не готовий прийняти людей на карантин. У нас дійсно багато пацієнтів. І заклад визначався в разі необхідності, в разі виникнення надзвичайної ситуації, якщо би була потреба, щось відбулося з літаком при посадці", - сказав Максим Прикупенко.

 
 
 
За словами заступника голови ЛОДА Івана Собка, уже відомо, де евакуйованих людей поселять на час 14-денного карантину. Проте наразі він відмовися розголошувати цю інформацію, наголосивши, що карантин евакуйовані українці проходитимуть не на Львівщині.