Порошенко заявляє, що «мюнхенський план» прибрали з сайту за його наполяганням

11:25, 15.02.2020
Порошенко заявляє, що «мюнхенський план» прибрали з сайту за його наполяганням

ПЕТРО ПОРОШЕНКО ТА ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР КАНАДИ ДЖАСТІН ТРЮДО НА ПОЛЯХ МЮНХЕНСЬКОЇ БЕЗПЕКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ (ФОТО ІЗ ФЕЙСБУКУ СВЯТОСЛАВА ЦЕГОЛКА)

П’ятий президент України, народний депутат, лідер політичної партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко стверджує, що це після його зауваження із сайту Мюнхенської безпекової конференції прибрали “план завершення війни на Донбасі”.

 

Про це в п’ятницю, 14 лютого, повідомив колишній речник п’ятого президента України Святослав Цеголко.

 

“Мюнхенська конференція ледь не стала місцем “мюнхенської змови” проти України. Петро Порошенко різко поставив питання перед організаторами. І хоча текст “12 кроків” зник з сайту конференції, друзі України досі шоковані. Пояснюємо партнерам, що це чергова російська провокація”, – написав Цеголко у фейсбуці.

 

Допис речник експрезидента проілюстрував світлинами, на яких Порошенко спілкується із прем’єром Канади Джастіном Трюдо. 

 

У повідомленні на ФБ-сторінці Петра Порошенка йдеться: “Мета перебування нашої команди сьогодні на Мюнхенській безпековій конференції – захист інтересів України. Це дуже нелегка і кропітка робота: тримати Україну високо у порядку денному міжнародної спільноти. І зараз ви можете побачити і порівняти з попередніми роками, наскільки менше згадується Україна у виступах ключових лідерів і під час двосторонніх зустрічей, і під час публічних заходів.
Надважливе завдання – зробити все можливе, щоб зберегти санкції проти РФ аж до повного звільнення української землі. Ми говоримо як про Донбас, так і про Крим”.

 

“Під час Мюнхенської конференції ми мали велику кількість плідних переговорів. Ми зустрілися з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, мали емоційну розмову з Ненсі Пелосі – спікером Палати представників Конгресу США. Були зустрічі з прем’єром Болгарії Бойко Борисовим, а також з президентом Литви. Конструктивною була також зустріч з американською делегацією. Дуже важливою стала розмова з Крісталіною Георгієвою – виконавчим директором МВФ, де йшлося про продовження співпраці з МВФ, забезпечення стабільності фінансово-банківської системи України”, – розповів експрезидент.

 

 

Як відомо, Петро Порошенко протягом 14-16 лютого на запрошення організаторів бере участь у Мюнхенській безпековій конференції.

 

“Під час обговорення проблематики регіональної безпеки, а також у ході двосторонніх зустрічей Петро Порошенко планує порушити питання невиконання Російською Федерацією Мінських домовленостей, наголосити на необхідності зміцнення проукраїнської міжнародної коаліції та посилення санкційного режиму щодо Росії у відповідь на триваючу агресію проти України,а також створення міжнародної платформи стосовно відновлення суверенітету України над Кримом”, – ішлося в анонсі на сайті “Європейської солідарності”.

 

Як повідомляла УМ,  три міжнародні організації у співпраці з Російською радою з міжнародних справ оприлюднили свій план припинення війни в Україні

 

У США вже назвали неприйнятним "мюнхенський план".

 

Україна офіційно відкинула запропонований «мюнхенський план»