У Польщі прокоментували плани України провести вибори в ОРДЛО вже цьогоріч

16:43, 14.02.2020
У Польщі прокоментували плани України провести вибори в ОРДЛО вже цьогоріч

Можливість проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу поки що виглядає лише теоретичною.

 

Про це в інтерв'ю "Європейській правді" заявила віцеспікерка Сейму Польщі Малгожаті Госевська.

 

На запитання про те, як вона оцінює плани української влади провести там місцеві вибори вже цьогоріч, політик відповіла: "Це завдання української сторони – оцінювати, чи є підстави сподіватися на проведення таких виборів відповідно до демократичних стандартів. Адже вибори – це не лише підрахунок голосів, а набагато ширший процес".

 

"Наскільки нам відомо, президент Зеленський теж дотримується думки, що забезпечити такий демократичний процес під дулами автоматів, в умовах тиску на цивільне населення просто неможливо", - додала Госевська.

 

За її словами, поки українська влада дотримується цього принципу, "в мене немає підстав для занепокоєння".

 

"Тому можливість таких виборів наразі виглядає лише теоретичною. У Росії немає наміру виводити свої війська, згортати підтримані нею сепаратистські утворення та забезпечувати на Донбасі реальне волевиявлення. Та за будь-якого сценарію ми уважно дивимося на українсько-російський діалог з цього питання", - додала віцеспікерка Сейму.

 

Зеленський раніше заявляв, що у нього є відчуття можливості проведення виборів на окупованому Донбасі восени цього року одночасно з місцевими виборами у всій країні.

 

Як повідомляла УМ, три міжнародні організації у співпраці з Російською радою з міжнародних справ оприлюднили свій план припинення війни в Україні.

 

 У США назвали неприйнятним «мюнхенський план» завершення війни в Україні

 

  •