Замах на засновника Ланет: Мазур пов’язує це з конфліктом з NewsOne

13:13, 14.02.2020
Замах на засновника Ланет: Мазур пов’язує це з конфліктом з NewsOne

На засновника Ланет, одного із найбільших інтернет-провайдерів України, бізнесмена Віктора Мазура, було скоєно замах.

 

Як повідомляється на сторінці Ланет у Facebook, 4 лютого в сторону його будинку кинули бойову гранату. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. На сайті провайдера зазначено, що вибух вибив вікна, уламки зіпсували стіни фасаду.

 

На сайті Ланету наведені свідчення адвоката Мазура Сергія Дешуніна про те, що камера відеоспостереження зафіксувала, як під будинок приїхав автомобіль, з нього вийшли люди, жбурнули гранату в будинок і швидко зникли.

 

Згідно з повідомленням, поліція відкрила кримінальне провадження із попередньою кваліфікацією «хуліганство».

 

Мазур та його адвокат припускають, що замах може бути пов’язаний з конфліктом навколо відключення Ланетом телеканалу NewsOne, який тривав у 2019 році і закінчився припиненням трансляції на початку цього року.

 

За словами Мазура, менеджери NewsOne переконували його, що відновлення трансляції каналу — в його особистих інтересах, інакше «буде пізно». Зустріч з керівництвом каналу, яка повинна була відбутися 4 лютого (в цей же день ввечері було кинуто гранату), Мазур скасував.

 

«На жаль, схоже, що хтось вважає методи 90-х допустимими при вирішенні бізнес-конфліктів і у наш час… Ми сподіваємося на всебічне та об'єктивне розслідування зі сторони правоохоронних органів», — сказано у повідомленні.

 

На думку Дешуніна, зв’язок може бути і непрямий: у каналу є своя аудиторія, і якісь радикально налаштовані люди могли вирішити таким чином вплинути на ситуацію.

 

СЕО Ланет Маріан Івасюк вважає, що зв’язок між інцидентом з будинком Мазура і конфліктом з NewsOne прямий.

 
Фото: Мережа Ланет / Facebook