Перших пасажирів евакуювали з ураженого коронавірусом лайнера Diamond Princess

11:59, 14.02.2020
Перших пасажирів евакуювали з ураженого коронавірусом лайнера Diamond Princess

Перші пасажири в п'ятницю, 14 лютого, почали залишати круїзний лайнер Diamond Princess, який пришвартований біля узбережжя Японії і перебуває на карантині через поширення на ньому коронавірусу COVID-19.

 

Про це повідомляє Channel NewsAsia.

 

Уряд Японії надав пасажирам у віці 80 років і старше із слабким здоров'ям або тим, які розміщувалися в каютах без вікон на лайнері Diamond Princess, можливість перейти з корабля в житло на суші.

 

Перша група з них покинула величезний круїзний лайнер у п'ятницю вдень, виїхавши на автобусах з затемненими вікнами. Водій за кермом автобуса був в білому захисному костюмі з ніг до голови, а також - в окулярах і масці.

 

Представник уряду повідомив, що виїхали 11 осіб, але відмовився сказати, чи зійдуть на берег в п'ятницю ще люди.

 

Представник міністерства охорони здоров'я країни Гаку Хасімото піднявся на борт корабля в п'ятницю вранці, щоб оголосити, що всі пасажири повинні пройти тестування на вірус. "Ті, хто дав позитивний результат, будуть переведені в лікарню. Ті, хто отримає негативний результат, будуть - на прохання - висаджені і переведені в житло, надане урядом", - сказав він.

 

Минулого тижня на лайнері, коли він прибув до узбережжя Японії, було понад 3700 осіб. З них у 218 уже діагностували коронавірус. Хворих госпіталізовано. Десять з госпіталізованих наразі перебувають у тяжкому стані, заявив у п'ятницю міністр охорони здоров'я країни Катсунобу Като.

 

Як повідомляла УМ, наприкінці 2019 року у китайському місті Ухань було зареєстровано спалах пневмонії.

 

Пізніше з'ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.30 січня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайну ситуацію у зв'язку з розповсюдженням вірусу за межами Китаю.

 

Агентство Associated Press повідомило, що ще в одного одного українця на борту лайнера Diamond Princess виявили коронавірус. Цю інформацію підтвердили в Департаменті консульської служби МЗС.

 

9 лютого, 20-річний українець на круїзному лайнері Diamond Princess заразився китайським коронавірусом.