Підозрюваного у організації підпалу автомобіля журналістки «Радіо Свобода» звільнять з Нацполіції

13:51, 11.02.2020
Підозрюваного у організації підпалу автомобіля журналістки «Радіо Свобода» звільнять з Нацполіції

У Львові розпочалося службове розслідування щодо поліцейського, який може бути причетний до підпалу автомобіля журналістки. Після проведення розслідування його звільнять з Нацполіції.

 

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП Львівській області.

 

"Під час досудового розслідування встановлено, що до організації підпалу автомобіля причетний працівник одного з відділів поліції Львова", - сказано у повідомленні.

 

Керівник поліції Львівщини Василь Віконський призначив за даним фактом проводиться службове розслідування. Встановлюються всі обставини причетності працівника поліції до скоєння злочину. Вирішується питання про звільнення його з органів Національної поліції.

 

"…Після проведення службового розслідування поліцейського буде звільнено", - зазначив Василь Віконський.

 

Як повідомляла УМ, у ніч на 30 січня у Львові спалили автомобіль кореспондентки «Радіо Свобода» Галини Терещук. Унаслідок підпалу ніхто не постраждав.

 

Окрім того повідомлялося, що 5 лютого в Одесі затримали 19-річного уродженця Молдови, причетного до підпалу автомобіля львівської журналістки.

 

Прокурори спільно з СБУ встановили осіб, які можуть бути причетні до підпалу авто львівської журналістки, повідомлено про підозру ймовірному замовнику, пособнику і підбурювачу підпалу автомобіля.  На думку слідства, до вчинення вказаного злочину, ймовірно, причетний працівник Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області, який у змові з ініціатором, підшукував виконавця, підбурював його до вчинення злочину та передавав кошти за виконану "роботу".