Кабмін запустив гарячу лінію з попередження домашнього насильства - Дубілет

10:39, 11.02.2020
Кабмін запустив гарячу лінію з попередження домашнього насильства - Дубілет

В Україні запустили гарячу лінію з попередження домашнього насильства за номером 1547.
 

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook.

 

"Проєкт дійсно важливий. За даними ООН кожна 6-а жінка в Україні пережила принаймні одну з форм насильства протягом останніх 12 місяців. Від 1 до 3 млн дітей в Україні стають свідками або жертвами домашнього насильства. Мій заступник Юлія Гусєва, яка координує проєкт, періодично розповідає мені історії тих, хто звернувся до лінії. Кров холоне у жилах!" - написав Дубілет.

 

Він зазначив, що  проєкт запустили за новим принципом - на спільній платформі. Завдяки цьому Кабмін запустив гарячу лінію досить швидко, а також заощадив близько 25 млн грн бюджетних коштів, які спочатку планували витратити на створення окремого кол-центру.

 

"Цей проєкт знаходиться на перетині відразу кількох міністерств. Саме такі проєкти, у яких потрібне залучення різних команд, є найскладнішими в Кабміні, але й найбільш ефективними", - додав міністр.

 
Нагадаємо, покарання за вчинення домашнього насильства в судовому порядку вводиться у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин або арешт на строк до 6 місяців. Також передбачається і обмеження свободи на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до двох років. Встановлюється кримінальна відповідальність за примус до шлюбу.