Арбітраж проти РФ щодо активів у Криму: Нафтогаз цього тижня завершує підготовку документів

12:29, 10.02.2020
Арбітраж проти РФ щодо активів у Криму: Нафтогаз цього тижня завершує підготовку документів

 

Цього тижня у НАК "Нафтогаз України" планують завершити підготовку до подання документів у межах арбітражного процесу проти Російської Федерації щодо активів у Криму.
 
 
Про це у своєму Facebook написав виконавчий директор групи Нафтогаз Юрій Вітренко.
 

"Цього тижня ми завершуємо підготовку до чергового подання документів у рамках арбітражного процесу проти Російської Федерації щодо активів у Криму. Цей арбітражний процес триває вже декілька років", - написав Вітренко.

 

За його словами, над цим арбітражним процесом в Нафтогазі працює дві команди - юридичний напрямок та економічний.

 

"Зауважу, що в арбітражі щодо активів у Криму нам протистоїть держава Російська Федерація, а не Газпром, і тому цей арбітраж не підпадає під угоду про врегулювання з Газпромом, яку Нафтогаз уклав у грудні після того, як Газпром виконав рішення Стокгольмського арбітражу сплатити нам компенсацію у розмірі 4,6 мільярда доларів (плюс 400 млн доларів відсотків на дату остаточного розрахунку), і погодився продовжити транзит газу", - написав Вітренко.

 

Нагадаємо, Федеральний суд Швейцарії 9 січня прийняла рішення, зобов'язавши Росію виплатити близько 76 мільйонів швейцарських франків (77,91 млн доларів) як компенсацію за шкоду українським компаніям, майно яких було конфісковане після анексії Криму в 2014 році.