Затримали підозрюваного у підпалі автівки журналістки «Радіо Свобода»

11:26, 06.02.2020
Затримали підозрюваного у підпалі автівки журналістки «Радіо Свобода»

В Одесі правоохоронці затримали підозрюваного у підпалі автомобіля журналістки "Радіо Свобода" Галини Терещук. Ним виявився 19-річний громадянин Молдови.

 

Про це у Facebook-сторінці  написала головна прокурорка Львівщини Ірини Діденко.

 

"Затримали громадянина, який підпалив автівку журналістки "Радіо Свобода" ГалиниТерещук. Вдалося встановити траєкторію пересування та місце перебування 19-річного жителя Хмельницької області, який в ніч вчинення злочину кілька разів перевдягався, аби не потрапити у поле зору правоохоронців. Понад 70 ГБ відеозаписів із камер спостережень, сотні годин безперервної скоординованої слідчо-оперативної роботи дали свій результат. Фігуранта затримано в Одесі, вручено повідомлення про підозру", - зазначила вона.

 

Діденко зазначила, що прокурори завершили допити основних свідків злочину. Правоохоронці продовжують пошук замовника.

 

Втім Арсен Аваков повідомив, що підозрюваний у підпалі — студент, уродженець Молдови.

 

 

Підозрюваному інкримінують ч. 2 ст.194 Кримінального кодексу — умисне пошкодження чужого майна, шляхом підпалу. У разі доведення вини йому загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі.

 

 

Поліція Львівщини затримала підозрюваних у підпалі авто журналістки Радіо Свобода Галини Терещук. Проведено обшуки. Доказової бази вистачає. Підпалювач - студент, громадянин Молдови. Хто його спонукав на таке - встановлюємо. Безпека журналістів - пріоритет.

 
 
 

Як повідомляла УМ, у ніч на 30 січня у Львові спалили автомобіль кореспондентки «Радіо Свобода» Галини Терещук. Унаслідок підпалу ніхто не постраждав.