Президент Туреччини прибув в Україну

11:33, 03.02.2020
Президент Туреччини прибув в Україну

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган прибув з офіційним візитом в Україну. 

 

 

Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu.

 

"Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган прибув з офіційним візитом в Україну", - повідомляє видання.

 

Перед візитом в Україну президент Туреччини виступив із засудженням анексії Криму Росією.

 

"Ми розглядаємо Україну як стратегічного партнера в Чорноморському регіоні. Ми завжди підтримували Україну. Ми також висловлюємо свою солідарність Україні щодо територіальної цілісності. Тому ми не визнаємо окупації Криму, і ми будемо підтримувати наших братів там", - сказав Ердоган перед поїздкою до Києва в ефірі телеканалу Al Jazeera.

 

Так, літак з главою турецької держави на борту вилетів зі стамбульського аеропорту імені Ататюрка о 10:05 за місцевим часом.

 

Під час візиту турецького лідера супроводжують міністр казначейства і фінансів Туреччини Берат Албайрак, міністр торгівлі країни Рухсар Пекджан, міністр юстиції Абдулхаміт Гюль, глава управління по зв'язках адміністрації президента Фахреттін Алтун і прес-секретар президента Ібрагім Калин.

 

 

Як повідомляла УМ, у Києві пройдуть переговори президентів Туреччини і України, Реджепа Таїпа Ердогана і Володимира Зеленського.

 

У межах засідання Стратегічної ради високого рівня Туреччина-Україна буде обговорено стан та перспективні розвитку двосторонніх відносин, а також ситуацію в регіоні. УСерд інших відбудеться обмін думками про становище кримських татар.

 

Ердоган і Зеленський також зустрінуться з підприємцями на майданчику бізнес-форуму Туреччина-Україна.