Вибори на окупованому Донбасі команда Зеленського планує провести у жовтні 2020 року

09:33, 02.02.2020
Вибори на окупованому Донбасі команда Зеленського планує провести у жовтні 2020 року

Вибори до місцевих рад по всій Україні, включаючи окуповані території Донбасу, мають відбутися одночасно

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявив, що вибори до місцевих рад по всій Україні, включаючи окуповані території Донбасу, мають відбутися у жовтні 2020 року.

Про це Андрій Єрмак повідомив під час інтерв’ю засновнику YouTube-каналу "KRYM - критичне мислення" Володимиру Федоріну.

"Уже за три місяці буде наступна зустріч лідерів у Нормандському форматі. Я сподіваюся, що вона відбудеться, і я дуже сподіваюся, що Україна прийде на цю зустріч з новим пакетом домовленостей.

Сподіваюся, що ми зробимо такі кроки для того, щоб місцеві вибори, за українським законом, пройшли по всій території України (включаючи ОРДЛО - ред.) наприкінці жовтня", - заявив помічник президента.

Він наголосив, що вибори мають відбутися згідно з українським законодавством, а це значить - Росія має вивести свої війська з території Донецької та Луганської областей.

"У мене, як і у всіх, багато питань до Мінських угод, але це єдиний документ, який сьогодні узгоджений, підписаний, і там дійсно є положення, згідно з яким кордон передається після виборів. Президент Зеленський сказав у Парижі, що ми не можемо з цим погодитися, тому що це суперечить українському законодавству", - додав Андрій Єрмак.

За словами помічника президента, українська делегація на переговорах у Мінську буде ставити питання про розробку алгоритму повернення Україні контролю над кордоном з Росією.

Нагадаємо, після зустрічі "Нормандської четвірки" в Парижі було оголошено, що наступна зустріч відбудеться за 4 місяці, тобто у березні 2020 року.

Водночас обіцянка провести "обмін всіх на всіх" до закінчення 2019 року не була виконана, хоча між Україною та Росією відбулася передача ув’язнених.