У Москві активісти вимагали звільнення ув'язнених зі «списку Сенцова»

15:31, 31.01.2020
У Москві активісти вимагали звільнення ув'язнених зі «списку Сенцова»

У Москві активісти російської ініціативи "Стратегія-30" вимагали негайного звільнення ув'язнених в СІЗО Сімферополя і Ростова-на-Дону тяжкохворих кримських татар.

 

Про це повідомляє Крим.Реалії.

 

Про пікет, який відбувся в Москві 30 січня ввечері, розповіла учасниця акції Віра Лаврешина.

 

"Переміщалися з пікетом по Тверській, виходили до мерії. Перехожі фотографують наші плакати, а потім, як і ми, викладають в мережу. Ми всім пропонуємо: приєднуйтесь до руху за свободу політзеків! Є "Батьківська солідарність", є "Кримська солідарність", є рух матерів в'язнів, друзів і просто співчуваючих ....Чекаємо звільнення, в першу чергу, тяжкохворих, у "списку Сенцова" таких багато. В першу чергу, це кримські татари", - написаоа вона.

Пікети присвячені темі політв'язнів проводяться в Москві щомісяця.

 

Раніше активісти провели пікети біля будівлі Генеральної прокуратури Росії з вимогою терміново втрутитися в ситуацію з наданням медичної допомоги ув'язненим кримським татарам в Росії та окупованому Криму.

 

За даними українського омбудсмена Людмили Денисової, в російському ув'язненні перебувають від 113 до 115 осіб, з яких понад 80 - кримські татари. Багато з них страждають від загострення хронічних хвороб, багато хто захворів, вже перебуваючи в умовах ув'язнення.