Ахметов придбав «найдорожчу у світі віллу»

17:07, 28.01.2020
Ахметов придбав «найдорожчу у світі віллу»

Український олігархт Рінат Ахметов придбав "найдорожчу у світі віллу" у Франції за 200 мільйонів євро. Її початкова ціна складала 350 мільйонів євро, але попередній власник, компанія Campari Group, продала її із 43-відсотковою знижкою.

 

Про це повідомляє DW.

 

Зазначається, що компанія українського олігарха Ріната Ахметова SCM Holdings Limited придбала віллу Les Cedres у Французькій Рив'єрі. Цю інформацію підтвердили у самій компанії у понеділок, 27 січня.

 

"Інвестиційна компанія SCM Holdings Limited оголошує про придбання об'єкта нерухомості, вілли Les Cedres (Франція), у групи Campari. Компанія розглядає актив як довгострокову інвестицію", - йдеться у повідомленні пресслужби SCM.

 

У серпні 2019 року агенція Bloomberg повідомляла про продаж цієї вілли за 200 мільйонів євро "невказаному покупцю для приватного використання". Її початкова ціна складала 350 мільйонів євро, тому вілла вважалася найдорожчою у світі.

 

Ця вілла була одним з активів, які італійська Campari Group отримала, придбавши французький бренд лікерів Grand Marnier Group у 2016 році. З 1920-х цією віллою володіла сім'я Марньє-Лапостоль. До них власником Les Cedres був бельгійський король Леопольд II.

 

Вілла оточена ботанічним садом площею 14 гектарів. Вона розташована на півострові між французьким містом Ніцца і Монако. Сусідами Ахметова стали співзасновник Microsoft Corp. Пол Аллен та родина Ферреро.

 

Журналісти опублікували фотографії вілли Les Cedres на Лазуровому березі Франції, яку за 200 млн євро придбав український олігарх Рінат Ахметов.

 

Вілла на мисі Сен-Жан-Кап-Ферра розташована в 10 хвилинах ходи від вілли Ротшильдів, пишуть "Букви"

Колись це було просто рибальське село, частина міста Вільфранш-сюр-Мер, яке міститься в 10 км від Ніцци. Тепер тут селяться зірки, банкіри та олігархи. Саме в Кап-Ферра, за інформацією журналістів, розташовані вілли Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна. А тепер поруч буде жити й Ахметов.

 

"10 хвилин прогулянки вздовж паркану, затягнутого плющем, – і ви зійдете до моря, так і не побачивши навіть обрисів вілли. Зате зрозумієте, що для її власника буде відкриватися чудовий вид на море й Ніццу. Ви опинитеся на пляжі Passable. А далі вздовж моря знову дерева, паркан і кілька хвірток із попередженням, що об'єкт під охороною. Далі кілька вілл, але всі вони занедбані, часто з розбитими вікнами або на стадії ремонту", - пишуть журналісти.

Їм вдалося сфотографувати ворота. Тим часом охоронець перепитував російською, чому вони це роблять.

 

Садибу Les Cèdres на узбережжі Середземного моря в Сен-Жан-Кап-Ферра побудовано у ХІХ ст. На початку ХХ ст. будинок належав королю Бельгії Леопольду II, а потім перейшов у власність родини Марньє-Лапостоль, відомої виробництвом коньячного лікеру Grand Marnier.