Володимир Зеленський розпочав візит до Ізраїлю

09:10, 23.01.2020
Володимир Зеленський розпочав візит до Ізраїлю

Президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Держави Ізраїль.

 

Про це повідомляє Офіс Президента.

 

"Президент візьме участь у п’ятому Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту, присвяченому 75-й річниці звільнення концтабору Аушвіц", - йдеться у повідомленні.

 


Зазначається також, що Володимир Зеленський проведе зустрічі з керівництвом Ізраїлю та представниками ізраїльських ділових кіл.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПУТІН, ЗЕЛЕНСЬКИЙ І ЩЕ 40 ЛІДЕРІВ: НАЙБІЛЬША ДИПЛОМАТИЧНА ПОДІЯ ІЗРАЇЛЮ

 

Раніше стало відомо, що президент Польщі Анджей Дуда не приїде на Всесвітній форум. Зокрема, через те, що йому не надали слова на заході. Також ЗМІ неодноразово повідомляли, що причина може бути пов'язана із виступом на форумі президента РФ.

 

Як пише видання, організатори єрусалимського заходу не бачили промов лідерів заздалегідь, що "викликало деяку стурбованість тим, що Путін може використовувати сцену не тільки для того, щоб похвалити Радянську Армію за звільнення Освенцима, а й для просування своєї нинішньої кампанії, спрямованої на те, щоб образити поляків за те, що вони нібито співпрацювали з нацистами".

 

Нагадаємо, що у Путіна крім форуму заплановано безліч двосторонніх зустрічей в Ізраїлі. Чи передбачена зустріч президентів РФ і України програмами двох лідерів - на сьогодні залишається невідомим.