У Мін’юсті планують розпочати розпродаж в'язниць

10:11, 21.01.2020
У Мін’юсті планують розпочати розпродаж в'язниць

Денис Малюська

Міністерство юстиції України планує розпочати розпродаж в'язниць з надходженням частини отриманого доходу не до загального бюджету держави, а безпосередньо у міністерство.

 

Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

 

"Враховуючи, що у нас більше в’язниць, ніж нам покищо потрібно, істотно більше, ми цілком можемо розпочати розпродаж тюрем. Якщо ми домовимося про механізм, щоб ці кошти не йшли в загальний фонд бюджету, а якимось чином акумулювались, щоб частину хоч можна було б витратити на поліпшення інфраструктури", - заявив Малюська.

 

Як повідомлялося раніше, міністр юстиції України Денис Малюська повідомив, що приватних в'язниць в Україні не буде, проте будуть приватні СІЗО.

 

“Ми хочемо зробити приватні СІЗО, приватні тюрми — ні. Коротко чому ні, тому що це бізнес, великий бізнес. І з’являється великий бізнес, який зацікавлений у тому, щоб людей у тюрмах було більше. Вони не зацікавлені в тому, щоб людей перевиховувати, щоб людей відправляти на волю, щоб застосовувати інші, дешевші способи покарання... Тюрма — це дуже дорого. Вони хочуть, щоб якомога більше людей потрапляли в тюрми, і вони лобіюють. Це трапилося в США, це трапилося у Великобританії. І порівняйте кількість ув’язнених у штатах і Великобританії з, наприклад, країнами Північної Європи, де цього немає. Відповідно, ні, ми не підемо на приватизацію тюрем. Ми підемо на приватизацію СІЗО. І в нас дійсно з’являться приватні СІЗО — це слідчі ізолятори, де особи утримуються до вироку суду”, — сказав Малюська.