«Елегантне рішення»: Дубілет пропонує спростити бізнесу листування з військкоматами

11:36, 20.01.2020
«Елегантне рішення»: Дубілет пропонує спростити бізнесу листування з військкоматами

Міністр Кабінету міністрів України запропонував зменшити бюрократію для українського бізнесу шляхом спрощення листування з військкоматами.

 

Про це Дубілет написав у Telegram.

 

"Ми знайшли, як мені здається, дуже елегантне рішення, як зменшити бюрократію для українського бізнесу. Одна з частих скарг, яку доводиться чути від українських бізнесменів щодо зайвої бюрократії, стосується віськкоматів. За нашими законами компанії мають з ними постійно листуватись щодо своїх співробітників. Годі і казати, що все листування виключно у паперовій формі. Після ряду зустрічей з міністерством оборони та іншими органами ми відкрили проєкт з двох частин. По-перше. Як відомо, зараз компанії подають по своїх співробітниках звітність у податкову службу. Наша ідея проста: додати в цю звітність пару полів по військовому квитку та вбити, таким чином, паперові документи", - написав Дубілет.

 

Урядовець зазначив, що державі таким чином не доведеться витрачати час і гроші на нове технічне рішення, а життя бізнесу не ускладниться новими звітами і програмами.

 

Також міністр Кабміну запропонував автоматизувати збір даних про співробітників підприємств.

 

 

 
"І по-друге. Зараз бізнес повинен повідомляти військкомати про всілякі зміни в даних своїх співробітників. Тут рішення очевидне: зробити автоматичний збір інформації з уже наявних реєстрів і автоматично надсилати ці дані до військкоматів, не відволікаючи бізнес. Зараз складаємо план впровадження проекту", - додав Дубілет.
 
 
За розрахунками міністра, нововведення мають запустити вже у 2020 році.