Прикордонники не впустили до України російських акторів Башарова, Колеснікова та Удовиченко

10:32, 20.01.2020
Прикордонники не впустили до України російських акторів Башарова, Колеснікова та Удовиченко

У неділю, 19 січня 2020 року, співробітники Державної прикордонної служби не впустили на територію України російських акторів Марата Башарова, Сергія Колеснікова та Лариси Удовиченко.

 

Група акторів із Російської Федерації не пройшла прикордонний контроль в аеропорту Запоріжжя, куди вони прибули рейсом із Варшави. Один із них незаконно відвідував окупований Крим, інші не змогли пояснити, навіщо прилетіли в Україну, передає Еспресо.TV з посиланням на Держприкордонслужба.

 

Прізвища акторів у відомстві не називають, однак за інформацією ЗМІ йдеться саме про Башарова (дійсно відвідував анексований Крим), а також про Колеснікова та Удовиченко.

 

"Під час оформлення стосовно одного з іноземців спрацювала база даних щодо вивчення додаткових обставин перетину ним державного кордону. Як встановили співробітники Держприкордонслужби, громадянин Росії незаконно відвідував окуповану його країною територію Криму", - йдеться у повідомленні.

 

Цьому росіянину прикордонники відмовили у відвідуванні країни та поінформували про заборону в'їзду в Україну.

 

Інші ж "не змогли пояснити доцільності та мети свого перебування в Україні".

 

У них мала відбутися вистава "Ідея фікс" у Запоріжжі. А далі планувалися виступи в Києві, Харкові, Дніпрі й Одесі.

 

Окрім того, стало відомо, що СБУ не проти гастролей російських акторів Башарова, Колеснікова, Удовиченко й навіть просила забезпечити їм охорону.