Україна втретє просить в Ірану «чорні скриньки» літака МАУ

17:52, 17.01.2020
Україна втретє просить в Ірану «чорні скриньки» літака МАУ

Офіс генерального прокурора повторно звернувся до іранської сторони із запитом про надання українським слідчим "чорних скриньок" збитого над Тегераном українського літака.

 

Про це інформує пресслужба офісу Генерального прокурора

 

"Офіс Генерального прокурора повторно звернувся із запитом до компетентних органів Ірану з приводу надання українській стороні бортових самописців літака Boeing 737 рейсу PS 0752 Тегеран-Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України"",- зазначено в повідомленні.

 

Також звернення Офісу стосується активізації міжнародного співробітництва під час розслідування цієї авіакатастрофи.

 

Як повідомляла УМ,  СБУ розслідує катастрофу літака МАУ в Ірані за трьома статтями 

 

Влада Ірану визнала, що український літак був збитий ракетою. Відповідальність за збитий літак МАУ взяв «Корпус вартових ісламської революції» Протести поширилися по всьому Ірану, включаючи такі великі міста, як Шираз, Ісфахан, Хамедан і Орумія.

 

Протягом декількох днів іранські офіційні особи рішуче заперечували свою провину.

 

Потім в Ірані заявили про арешт деяких осіб через збиття українського літака над Тегераном.

 
Раніше повідомлялося, що Україна отримала доступ до чорних скриньок літака МАУ, який розбився під Тегераном, та записів диспетчерів з центру управління польотами аеропорту іранської столиці.
 

Нагадаємо, раніше представник влади Ірану заявив, що розслідування авіакатастрофи літака МАУ може зайняти від одного до двох років. Також повідомлялося, що Тегеран має намір самостійно отримати дані самописців, що може зайняти до двох місяців.

 

Україна просить Іран передати їй «чорні скриньки» літака МАУ.