Україна готова допомогти у репатріації тіл загиблих в авіакатастрофі громадян Британії – Пристайко

17:50, 16.01.2020
Україна готова допомогти у репатріації тіл загиблих в авіакатастрофі громадян Британії – Пристайко

Українська сторона готова надати допомогу у репатріації тіл загиблих 8 січня в катастрофі літака МАУ в Тегерані громадян Великої Британії.

 

Про це міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив британському колезі Домініку Раабу на зустрічі в Лондоні, повідомляє пресслужба МЗС України.

 

"Співрозмовники відзначили важливість спільних дій для забезпечення належного розслідування обставин катастрофи українського літака. Було домовлено, що Україна та Велика Британія докладуть всіх зусиль для притягнення винних до відповідальності та забезпечення виплати Іраном належної компенсації родинам загиблих. Вадим Пристайко повідомив про готовність української сторони надати допомогу у репатріації тіл загиблих громадян Великої Британії", - зазначили в МЗС.

 

Повідомляється, що, обговорюючи двосторонні відносини, міністри домовилися продовжити роботу над організацією офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Великої Британії та прискорити переговори щодо укладання двосторонньої Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і партнерство.

 

Рааб наголосив, що незважаючи на вихід з ЄС, Велика Британія і надалі залишатиметься відданим другом України та підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

 

Вадим Пристайко запросив Домініка Рааба відвідати Україну найближчим часом.

 

Також глава МЗС Великобританії Домінік Рааб під час зустрічі з міністром закоронних справ України Вадимом Пристайком повторив запрошення Президенту Володимиру Зеленському відвідати Велику Британію в найкоротші терміни.

 

Як повідомляла УМ,  СБУ розслідує катастрофу літака МАУ в Ірані за трьома статтями 

 

Влада Ірану визнала, що український літак був збитий ракетою. Відповідальність за збитий літак МАУ взяв «Корпус вартових ісламської революції» Протести поширилися по всьому Ірану, включаючи такі великі міста, як Шираз, Ісфахан, Хамедан і Орумія.

 

Протягом декількох днів іранські офіційні особи рішуче заперечували свою провину.

 

Потім в Ірані заявили про арешт деяких осіб через збиття українського літака над Тегераном.

 
Раніше повідомлялося, що Україна отримала доступ до чорних скриньок літака МАУ, який розбився під Тегераном, та записів диспетчерів з центру управління польотами аеропорту іранської столиці.
 

Нагадаємо, раніше представник влади Ірану заявив, що розслідування авіакатастрофи літака МАУ може зайняти від одного до двох років. Також повідомлялося, що Тегеран має намір самостійно отримати дані самописців, що може зайняти до двох місяців.

 

Україна просить Іран передати їй «чорні скриньки» літака МАУ