Авіакатастрофа в Ірані: потерпілі країни вимагатимуть доступу до всіх матеріалів

10:16, 16.01.2020
Авіакатастрофа в Ірані: потерпілі країни вимагатимуть доступу до всіх матеріалів

Канадські слідчі відвідали місце авіакатастрофи поблизу Тегерана, жертвами якої стали 57 канадських громадян, але ще не отримали доступ до "чорних скриньок" та записів переговорів пілотів літака Boeing 737-800 авіакоммпанії "Міжнародних авіаліній України".

 

Про це повідомив міністр транспорту Канади Марк Ґарно на пресконференції в Оттаві 15 січня,  передає "Радіо Свобода".

 

"Іранці сказали, що нам дозволять брати участь не лише в розшифровці "чорних скриньок", але і в аналізі. Ми зараз чекаємо, щоб дізнатися, де це станеться. Ми ще не отримали такого сигналу…Канада не прийме ситуацію, коли нам не дають інформації, яку ми шукаємо",- сказав він.

 

Канадські слідчі наполягають на доступі до бортових самописців збитого літака.

 

Ґарно нагадав, що він та міністри закордонних справ з України, Швеції, Афганістану та Великої Британії планують зустрітися 16 січня, щоб вимагати "повної співпраці з боку іранської влади".

 

Напередодні, Іран надав візи групі канадських чиновників, включно з двома фахівцями з Ради безпеки транспорту.

 

Як повідомляла УМ,  СБУ розслідує катастрофу літака МАУ в Ірані за трьома статтями 

 

Влада Ірану визнала, що український літак був збитий ракетою. Відповідальність за збитий літак МАУ взяв «Корпус вартових ісламської революції» Протести поширилися по всьому Ірану, включаючи такі великі міста, як Шираз, Ісфахан, Хамедан і Орумія.

 

Протягом декількох днів іранські офіційні особи рішуче заперечували свою провину.

 

Потім в Ірані заявили про арешт деяких осіб через збиття українського літака над Тегераном.

 
Раніше повідомлялося, що Україна отримала доступ до чорних скриньок літака МАУ, який розбився під Тегераном, та записів диспетчерів з центру управління польотами аеропорту іранської столиці.
 

Нагадаємо, раніше представник влади Ірану заявив, що розслідування авіакатастрофи літака МАУ може зайняти від одного до двох років. Також повідомлялося, що Тегеран має намір самостійно отримати дані самописців, що може зайняти до двох місяців.

 

Україна просить Іран передати їй «чорні скриньки» літака МАУ