Іран обіцяє до 19 січня ідентифікувати тіла всіх загиблих українців

17:45, 15.01.2020
Іран обіцяє до 19 січня ідентифікувати тіла всіх загиблих українців

 Іранська сторона запевняє, що питання про ідентифікацію тіл всіх загиблих українців в результаті авіакатастрофи в Ірані буде вирішено.

 

Про це заявив, під час засідання комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, державний експерт служби з питань державної та громадської безпеки Апарату РНБО Олег Корнієнко.

 

"Я можу проінформувати: ідентифікація продовжується і наразі не всі громадяни України ідентифіковані. Іранська сторона запевняє, що до 19 (січня – ред.) це все буде вирішено", - зазначив Корнієнко.

 

Водночас, в Ірані ідентифіковано декілька українців, які загинули у авіакатастрофі під Тегераном. повідомив Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з родичами загиблих.

 

Глава держави повідомив, що в Ірані наразі перебувають 10 українських фахівців, які працюють над ідентифікацією та поверненням тіл загиблих в Україну.

 

“Наразі декілька наших громадян ідентифіковано”, — сказав Володимир Зеленський.

 

Як повідомляла УМ,  СБУ розслідує катастрофу літака МАУ в Ірані за трьома статтями 

 

Влада Ірану визнала, що український літак був збитий ракетою. Відповідальність за збитий літак МАУ взяв «Корпус вартових ісламської революції» Протести поширилися по всьому Ірану, включаючи такі великі міста, як Шираз, Ісфахан, Хамедан і Орумія.

 

Протягом декількох днів іранські офіційні особи рішуче заперечували свою провину.

 

Потім в Ірані заявили про арешт деяких осіб через збиття українського літака над Тегераном.

 
Раніше повідомлялося, що Україна отримала доступ до чорних скриньок літака МАУ, який розбився під Тегераном, та записів диспетчерів з центру управління польотами аеропорту іранської столиці.
 

Нагадаємо, раніше представник влади Ірану заявив, що розслідування авіакатастрофи літака МАУ може зайняти від одного до двох років. Також повідомлялося, що Тегеран має намір самостійно отримати дані самописців, що може зайняти до двох місяців.

 

Україна просить Іран передати їй «чорні скриньки» літака МАУ