Росіяни планують розгорнути «історичну війну» з Польщею у ПАРЄ

15:56, 15.01.2020
Росіяни планують розгорнути «історичну війну» з Польщею у ПАРЄ

Леонід Слуцький

Росія має намір домогтися схвалення у ПАРЄ резолюції про “знищення історичної пам’яті” Польщею.

 

Як повідомляє “Європейська правда” із посиланням на росЗМІ, про це розповів голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький.

 

За його словами, делегація РФ у ПАРЄ на майбутніх сесіях має намір активно порушувати тему захисту історичної пам’яті про війну з фашизмом і неприпустимість її фальсифікації, враховуючи заяви Сейму Польщі.

 

“Наше завдання — послідовно доносити правду тим, хто не знає, що сьогодні відбувається у Варшаві. Мета полягає в тому, щоби більше політиків в Європі чули людей мислячих, в тому числі в інститутах громадянського суспільства”, і розуміли, “які неприпустимі події там (у Польщі, – “Н”) відбуваються”, – сказав Слуцький.

 

Він зазначив, що російська делегація в ПАРЄ може внести проєкт відповідної резолюції, але “для цього треба бути впевненими, що ця резолюція пройде, і ті, хто знищують історичну пам’ять у Варшаві, не будуть торжествувати” в разі відхилення проєкту.

 

Як повідомляла УМ, раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький після скандальних заяв президента РФ Володимира Путіна заявив, що уряд і керівна партія “Право і справедливість” відстоюватимуть правду та історичну пам’ять.

 

19 грудня 2019 року президент Росії Володимир Путін на пресконференції виправдовував введення радянських військ до Польщі в 1939 році тим, що польський уряд нібито не контролював свою армію.

 

Путін також назвав “сволотою і антисемітською свинею” посла Польщі в нацистській Німеччині Юзефа Липського, який підтримував ідею Адольфа Гітлера вислати польських євреїв в Африку.


Після цих слів до МЗС Польщі викликали російського посла.

 

9 січня сейм Польщі ухвалив резолюцію у справі маніпулювання фактами та перебріхування історії російськими політиками з метою дискредитації Польщі.