У США помер режисер фільмів «Пригоди Електроніка» і «Чародії», знятих на Одеській кіностудії

10:06, 13.01.2020
У США помер режисер фільмів «Пригоди Електроніка» і «Чародії», знятих на Одеській кіностудії

Режисер фільмів "Пригоди Електроніка" і "Чародії" Костянтин Бромберг помер 10 січня в США в Детройті у віці 80 років.

 

Про це повідомляє на сторінці у Facebook колишній головний редактор журналу GQ Михайло Ідов.

 

"Два дні тому в Детройті помер режисер Костянтин Бромберг, постановник радянських мегахітів "Чародії" та "Пригоди Електроніка", - написав він.

 

Після переїзду до США Бромберг не займався кіно. "У США Бромберг нічим пов'язаним з кіно не займався і, здається, навіть не намагався, просто жив; один час, пам'ятаю, мріяв ... дивовижними планами пересувного музею з копіями світових шедеврів", - написав Ідов.

 

Костянтин Бромберг народився 17 жовтня 1939 року в Харкові. У 1958-1959 рр. працював кореспондентом агентства друку "Новини" та режисером на Воркутинської студії телебачення.

 

У 1965 році Бромберг закінчив в Москві сценарний факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії, після вузу працював режисером, художнім керівником студії дитячих і юнацьких телефільмів творчого об'єднання "Екран".

 

Велику популярність отримав дитячий фільм "Пригоди Електроніка" за мотивами фантастичних повістей Євгена Велтістова, телепрем'єра якої відбулася в 1980 році.

 

31 грудня 1982 на Центральному телебаченні СРСР була вперше показана музично-комедійна кіноказка Костянтина Бромберга "Чародії", знята за сценарієм Аркадія і Бориса Стругацьких. Ролі в ній виконали Олександр Абдулов, Олександра Яковлєва, Катерина Васильєва, Валентин Гафт та інші відомі актори.

 

Обидва фільми були зняті на Одеській кіностудії.