У Зеленського опублікували фото доказів збиття літака МАУ

14:50, 11.01.2020
У Зеленського опублікували фото доказів збиття літака МАУ

(Фото Офіс Президента)

Президент Володимир Зеленський заявляє, що українські фахівці і оперативний штаб при РНБО отримували всю необхідну інформацію щодо катастрофи літака.

 

Про це Зеленський написав у Facebook.

 
 
 

"У страшній трагедії в Тегерані Україна показала, що має на кого покластися. І оперативний штаб при РНБО в цілому, і група експертів в Ірані зокрема працювали цілодобово й ретельно. Їм надавали всю потрібну інформацію. Україна вже знає причину трагічної загибелі 176 людей, але повинна продовжити роботу для завершення юридичної частини розслідування",- написав президент.

 

Водночас в  Офіс президента повідомив, що "фахівцям в Ірані було надано всі відео-, фото- та інші матеріали для аналізу процесів, які відбувалися та відбуваються в Тегерані. На підставі зібраної інформації завдяки роботі нашої експертної групи ми мали достатньо даних, щоб розуміти, що розслідування відбудеться об’єктивно та в стислі терміни. Політична частина роботи завершена. Наші фахівці продовжують працювати, щоб провести всі необхідні юридичні процедури".

 

Офіс президента також опублікував фото з отворами в корпусі літака, що утворилися внаслідок дії уражуючих елементів.

 
 
 

Як повідомляла УМ, Іран визнав, що український літак був збитий ракетою. Відповідальність за збитий літак МАУ взяв «Корпус вартових ісламської революції»

 

У цьому зв'язку міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріфі написав, що до авіакатастрофи призвела "людська помилка".

 

Президент Ірану Хассан Рухані вибачився за збиття іранськими військовими українського пасажирського літака, назвавши це катастрофічною помилкою.

 

Україна очікує об’єктивного розслідування від Ірану