МАУ проводить брифінг щодо збиття літака в Ірані, відео

13:40, 11.01.2020
МАУ проводить брифінг щодо збиття літака в Ірані, відео

Представники МАУ в Борисполі проводять екстрений брифінг щодо збиття Іраном українського пасажирського літака

 

Трансляцію веде Громадське.

 

Раніше в компанії заявили, що не сумнівалися в тому, що провини екіпажу літака, що зазнав катастрофи в Ірані, немає.

 

"Ми ні на одну секунду не сумнівалися в тому, що наш екіпаж і наш літак не могли стати причиною цієї страшної, жахливої авіакатастрофи. Спасибі всім думаючим і аналізуючим, хто з нами це поділяв і розділяє. Для нас це дуже важливо. Це були наші найкращі хлопці і дівчата. Кращі", - написав президент компанії Євген Дихне на свій сторінці в Facebooк.

 

 

Як повідомляла УМ, Іран визнав, що український літак був збитий ракетою. Відповідальність за збитий літак МАУ взяв «Корпус вартових ісламської революції»

 

У цьому зв'язку міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріфі написав, що до авіакатастрофи призвела "людська помилка".

 

Президент Ірану Хассан Рухані вибачився за збиття іранськими військовими українського пасажирського літака, назвавши це катастрофічною помилкою.

 

Україна очікує об’єктивного розслідування від Ірану

 

Раніше повідомлялося, що Україна отримала доступ до чорних скриньок літака МАУ, який розбився під Тегераном, та записів диспетчерів з центру управління польотами аеропорту іранської столиці.
 

Нагадаємо, раніше представник влади Ірану заявив, що розслідування авіакатастрофи літака МАУ може зайняти від одного до двох років. Також повідомлялося, що Тегеран має намір самостійно отримати дані самописців, що може зайняти до двох місяців.

 

У четвер кілька західних ЗМІ оприлюднили версію спецслужб США щодо падіння літака МАУ в Ірані. Вони підозрюють, що авіалайнер був помилково збитий іранською ракетою російського виробництва.

 

При цьому президент США Дональд Трамп сказав, що не вірить у версію технічної несправності літака МАУ. Офіційний представник уряду Ірану назвав брехливими  такі звинувачення.

 
Згодом прем’єр Канади Джастін Трюдо офіційно оголосив: літак МАУ збила іранська ракета російського походження. 
 
 

Літак МАУ розбився 8 січня. Він прямував з Тегерана до Києва. Попередньо причиною катастрофи називають технічні неполадки. Версія з терактом виключаєлася. На борту було 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. З них - 11 українців.