Чорні ящики українського літака можуть розкрити сьогодні, відео

13:14, 10.01.2020
Чорні ящики українського літака можуть розкрити сьогодні, відео

Чорні ящики українського літака, який зазнав аварії в Ірані, будуть розкриті 10 січня.

 

Про це повідомив глава відділу розслідування подій Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резайефар, передає агентство IRNA.

 

За його словами, чорні ящики будуть розкриті сьогодні в лабораторії аеропорту Мехрабад.

 

Нагадаємо, в рамках розслідування авіакатастрофи літака МАУ фахівці Ірану і України домовилися про спільну розшифровку чорних ящиків. Сторони домовилися про спільне розслідування і отриманні даних з бортових самописців. Також повідомляється, що хід розслідування проконтролюють судова влада Ірану.

 

Водночас, у мережі з'явилося відео з чорним ящиком. Відповідне відео поширив іранський телеканал IRNN.

 

Повідомляється, що на даному відео зображені чорні ящики літака МАУ. Крім того, глава Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде заявив, що буде важко отримати дані бортових самописців через пошкодження.

 

Він також в черговий раз заявив, що авіакатастрофа МАУ відбулася не в результаті ракетного удару.

 

Нагадаємо, раніше представник влади Ірану заявив, що розслідування авіакатастрофи літака МАУ може зайняти від одного до двох років. Також повідомлялося, що Тегеран має намір самостійно отримати дані самописців, що може зайняти до двох місяців.

 

Як повідомляла УМ, у четвер кілька західних ЗМІ оприлюднили версію спецслужб США щодо падіння літака МАУ в Ірані. Вони підозрюють, що авіалайнер був помилково збитий іранською ракетою російського виробництва.

 
Згодом прем’єр Канади Джастін Трюдо офіційно оголосив: літак МАУ збила іранська ракета російського походження. 
 
 
 
 
Причиною катастрофи літака Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" в Ірані могла бути технічна неполадка, вважає держсекретар США Майк Помпео, але він не виключає й іншого варіанту

 

Пізніше в США опублікували відео, як ракета влучила в авіалайнер МАУ.

 

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також заявив про наявність певного обсягу інформації, яка дозволяє припустити, що український літак в Ірані був збитий ракетою.

 

Президент США Дональд Трамп сказав, що не вірить у версію технічної несправності літака МАУ.

 

Офіційний представник уряду Ірану назвав брехливими  такі звинувачення.