Омелян – Зеленському: «коли покладаєшся на лояльних ідіотів – провали неминучі»

14:17, 09.01.2020
Омелян – Зеленському: «коли покладаєшся на лояльних ідіотів – провали неминучі»

Колишній міністр інфраструктури України Володимир Омелян висловив думку, що систему можуть створити не віддані, а фахові люди.

 

Про це він написав на своїй сторінці у ФБ, звертаючись до президента Володимира Зеленського на тлі подій щодо авіакатастрофи під Тегераном.

 

Далеко не перший випадок, коли Зеленський слухає фейсбук:

 

- Безглуздий “оперативний штаб” переформатували в національну комісію, яка повинна стати частиною міжнародної комісії з розслідування авіакатастрофи. В Іран поїхали фахівці, а не “100% свої люди”.

- Зеленський знайшовся, повернувся з курорту таки в Київ, провів нічне засідання з урядом (сумно було дивитися на фото, де ті, хто мав би в першу секунду бути на роботі й одразу вилітати в Тегеран, ніяк не могли повернутися з відпустки).

-  Віддав шану загиблим і поклав квіти в “Борисполі”.

-  Записав відеозвернення до нації. Текст фаховий, дякую, що послухали людей, які розбираються. Дуже дякую!

- Оголошено національний день жалоби. Шкода, що ми зробили це останні, але ж зробили.

- Навіть фоточку на фб змінили.

 

Чому ж стільки факапів впродовж однієї доби? Відповідь очевидна і традиційна: коли слухаєш і покладаєшся на лояльних ідіотів – провали неминучі!

 

Давайте все ж таки почнемо з бази: якщо є план дій – проблеми теж можливі, але їх вірогідність набагато менша. Коли є система, звичайні громадяни, бізнес, еліта знають, що і коли очікувати від дій влади.

 

Систему можуть створити не віддані, а фахові люди, які можуть не любити один одного, але дорожать своєю репутацією і власною країною – тому лише вони здатні запропонувати правильний шлях розвитку.

 

Ідіоти створюють лише проблеми, породжують помилки, які потім доводиться величезною ціною виправляти. Якщо встигаєш виправляти і знаєш як…

 

Тому, пане Президенте, повернемося до базових питань:

  • де Ваша програма дій?
  • що очікувати нації, окрім відеороликів?
  • де Ваша фахова команда, а не збіговисько людей з оголошень на вокзалі?!

 

Реально, цей хаос вже всіх дістав!

 

P.S. Вчорашній день можна було виправити нестандартною “фішечкою”: повертаючись з курорту – прилетіти коротко в Тегеран і покласти квіти на місці катастрофи. Як таку ситуацію повернути на свою користь, чому це було б підтримано Іраном і США – теж можна навчити. Якщо є кому вчитися. Але ж Ви слухаєте Путіна і Єрмака, а не українців…

P.P.S. Дякую Олексію Кордуну за чудове фото “Перший день без Зеленського”.